• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

UPC beveiligt modems met WPS lek

René

Moderator
Berichten
9.866
Internet
  1. KPN
Eerder deze week meldde de consumentenbond dat veel modems en routers een lek bevatten waardoor hackers makkelijk kunnen inbreken op de WiFi verbinding. Het gaat hier om het WPS lek. Dit lek is al sinds 2011 bekend. We hebben er op Chelloo ook al eerder aandacht aan besteed (zie de column van Zocor).
WPS is een techniek die het mogelijk maakt om met een simpele pincode een WiFi apparaat met een modem/router te verbinden.

UPC modems lek?
UPC laat weten druk bezig te zijn met het verhelpen van dit lek op haar eigen modems.
De volgende UPC modems beschikken over WPS en zijn of waren vatbaar:
  • Thomson TWG-850 - WPS is inmiddels door UPC uitgeschakeld op dit type modem.
  • Thomson TWG-870 - Dit type modem is voorzien van een aanpassing die WPS beveiligd. De aanpassing wordt actief zodra je het modem even van de stroom haalt. In week 2 wordt de aanpassing geforceerd voor iedereen. De beveiliging houdt in dat WPS zichzelf na 10 pogingen uitschakeld.
  • Cisco EPC3925 - WPS is inmiddels beveiligd. Na 10 inlogpogingen wordt WPS automatisch geblokkeerd. Na een harde reset van het modem kun je het weer opnieuw proberen.
  • Horizon Mediabox - In week 2 zal WPS worden uitgeschakeld. Wil je hier niet op wachten dan kun je WPS ook zelf uitschakelen via het menu. Update: WPS is inmiddels uitgeschakeld op de Horizon boxen.
Zie ook: https://vragen.upc.nl/app/answers/detail/a_id/1109

Eigen router
Heb je een eigen router? Dan zul je zelf moeten onderzoeken of er WPS op zit en of je dit uit kunt zetten.
In sommige gevallen kan WPS ook zijn beveiligd door een firmware upgrade. Ga dit na bij de leverancier.

WPS is uitgechakeld of extra beveiligd, en nu?
Indien je het zekere voor het onzekere wilt nemen dan zul je de WPA key van de router en alle clients moeten aanpassen. Immers, een hacker zou de WPA key achterhaalt kunnen hebben. Indien WPA is uitgeschakeld kun je helaas niet meer op de 'makkelijke' manier clients verbinden met je netwerk. Dit moet je voortaan doen met de WPA key die liefst zo complex en lang mogelijk is.

Meer over de WPS hack
Dacht je dat je met het uitzetten van WPS klaar was? Helaas, in sommige gevallen blijft er in de achtergond een proces draaien op de router. Met een speciaal programma kun je dan alsnog achter de code komen. Meer informatie: WPS? Reaver? Wat is het? (met dank aan Creative Solution voor het vertalen en bewerken van dit artikel)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Re: UPC beveiligt modems met WDS lek

Thans voor de informatie René! :)

Of ik mis wat of je hebt het per ongeluk fout geschreven maar het is toch ''WPS''
 
Rene :)
Bedankt ook geplaatst nu op www.coax.nl met dank aan Chelloo.nl
 
Hier wat te doen bij een TP Link Router
https://www.tp-link.com/il/article/?articleid=382
 
Ik zal het hier ook nog een keer vertellen, je moet ALTIJD een nieuw WiFi wachtwoord aanmaken anders heeft het WPS lek fixen geen zin omdat ze het wachtwoord allang hebben.
 
terrestrial :6

Een goede tip die vaak over het hoofd gezien zal worden...
 
Ben benieuwd hoe zit dit dadelijk gaan doen als ze hotspots gaan vrij geven..
 
terrestrial zei:
Ik zal het hier ook nog een keer vertellen, je moet ALTIJD een nieuw WiFi wachtwoord aanmaken anders heeft het WPS lek fixen geen zin omdat ze het wachtwoord allang hebben.
Scherp ja! Ik heb het er bij gezet in het artikel.
 
Terug
Bovenaan