Afdrukken

Informatie over deze site

 

Chelloo, voorheen 'chello underground', is een onafhankelijk forum gericht op UPC abonnee's. Op deze site vind je informatie over alle producten van UPC. Het forum bestaat uit een levendige community van enthousiaste UPC abonnee's die elkaar helpen, ondersteund door medewerkers van UPC zelf.

In 2014 nam Liberty Global kabelmaatschappij Ziggo over om in 2015 te starten met een grote fusie tussen UPC en Ziggo. Hierbij zal UPC worden omgedoopt tot Ziggo, en zal er voornamelijk gebruik worden gemaakt van de door UPC gebruikte infrastructuur en techniek.

Geschiedenis

De site "chello underground" is in 2000 begonnen als homepage op de servers van chello. Inmiddels bestaat chello niet meer en valt alles onder de merknaam 'UPC' (binnenkort Ziggo). In de begintijd was chello erg vaak negatief in het nieuws omdat veel mensen problemen hadden. Ik (René [Mr. Jinx]) zocht op dat moment een leuk onderwerp om een homepage te beginnen, iets actueels. Aangezien er veel "chello sucks" sites waren leek het me leuk om een informatieve hulp site voor chello abonnee's op te richten. Ik had zelf namelijk totaal geen problemen met het product en had het idee dat veel mensen het verkeerd gebruikte.

chello underground 2000 - 2002     chello underground 2002 - 2007

Chelloo 2007 - 2011     Chelloo 2011 - heden

De homepage van toen werd al snel vervangen door een kleine server waar het forum op kon draaien. Door enorme groei van het aantal bezoekers is deze server meedere keren vervangen voor grotere en snellere oplossingen. Inmiddels draait de site op een stabiel virtueel platform met alle mogelijkheden tot directe uitbreiding.

Bij de tijd

We doen er alles aan om Chelloo up-to-date te houden. Niet alleen qua content maar ook qua techniek. Deze site ondersteund bijvoorbeeld al geruime tijd IPv6 (dual stack), heeft geforceerde SSL (https) ondersteuning met een "A Rating", en ondersteund het door Google ontworpen SPDY protocol (ge-optimaliseerd voor SSL verbindingen).

Wie zitten er achter Chelloo?

De site wordt beheerd en onderhouden door René [Mr. Jinx].
Het forum wordt beheerd door 3 moderators: Johnny54, Server en Rene. De moderators houden het forum schoon en overzichtelijk, en geven ook regelmatig advies aan de gebruikers.
Verder bestaat deze site met name dankzij jullie, de UPC abonnee's! Dank voor de vele tips en het actief deelnemen aan het forum. Doordat er veel enthousiaste members op het forum actief zijn worden hulp-zoekende gebruikers regelmatig voorzien van een helder antwoord.

Chelloo en UPC? 

Deze site wordt beheerd door mensen die niet voor UPC werken. In dat opzicht zijn we volledig onafhankelijk. Wel is er een vast team van UPC actief op het forum, het webcareteam. UPC heeft verder geen zeggenschap over deze site.

Hoe spreek je "Chelloo" uit?

De een zegt "Tjhellooooo", de ander zegt graag 'Tjhelloe". Wat de juiste uitspraak is weet niemand dus kies wat je zelf prettig vindt.

Adverteren en stats 

Informatie over adverteren op deze sites en statistieken kun je hier vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd gebruik maken van de "contact" pagina.
René [Mr. Jinx]

Gebruikers Online

187 gasten, 37 leden (3 verborgen)
Google+TwitterFacebook