Afdrukken

Informatie over deze site

 

Chelloo is een onafhankelijk forum gericht op ziggo abonnee's. Op deze site vind je informatie over alle producten van ziggo. Het forum bestaat uit een levendige community van enthousiaste ziggo abonnee's die elkaar helpen, ondersteund door webcare-medewerkers van ziggo zelf.

Geschiedenis

De site "Chello Underground" is in 2000 begonnen als support site voor Chello internet abonnee's. In de begintijd was chello erg vaak negatief in het nieuws omdat veel mensen problemen hadden. Ik (René [Mr. Jinx]) zocht op dat moment een leuk onderwerp om een homepage te beginnen, iets actueels. Aangezien er veel "chello sucks" sites waren leek het me interessant om een informatieve hulpsite voor Chello abonnee's op te richten. Ik had zelf namelijk totaal geen problemen met het product en had het idee dat veel mensen het verkeerd gebruikte.

chello underground 2000 - 2002     chello underground 2002 - 2007

Chelloo 2007 - 2011     Chelloo 2011 - heden

De homepage van toen werd al snel vervangen door een kleine server waar het forum op kon draaien. Door enorme groei van het aantal bezoekers is deze server meedere keren vervangen voor grotere en snellere oplossingen. Inmiddels draait de site op een stabiel virtueel platform met alle mogelijkheden tot directe uitbreiding.

De merknaam Chello is in 2007 vervangen door UPC. In 2014 nam Liberty Global kabelmaatschappij ziggo over om in 2015 te starten met een grote fusie tussen UPC en ziggo. Hierbij werd UPC omgedoopt tot ziggo. Van Chello naar UPC naar ziggo. Wij hebben de naam Chelloo echter altijd aangehouden i.vm. de naamsbekendheid van het forum.

Bij de tijd

We doen er alles aan om Chelloo up-to-date te houden. Niet alleen qua content maar ook qua techniek. Deze site ondersteund bijvoorbeeld al geruime tijd IPv6 (dual stack), heeft geforceerde SSL (https) ondersteuning met een "A Rating", en ondersteund het door Google ontworpen SPDY protocol (ge-optimaliseerd voor SSL verbindingen).

Wie zitten er achter Chelloo?

De site wordt beheerd en onderhouden door René [Mr. Jinx].
Het forum wordt beheerd door 3 moderators: Johnny54, Server en Rene. De moderators houden het forum schoon en overzichtelijk, en geven ook regelmatig advies aan de gebruikers.
Verder bestaat deze site met name dankzij jullie, de ziggo abonnee's! Dank voor de vele tips en het actief deelnemen aan het forum. Doordat er veel enthousiaste members op het forum actief zijn worden hulp-zoekende gebruikers regelmatig voorzien van een helder antwoord.

Chelloo en ziggo? 

Deze site wordt beheerd door mensen die niet voor ziggo werken. In dat opzicht zijn we volledig onafhankelijk. Wel is er een vast team van ziggo actief op het forum, het webcareteam. Alhoewel we nauw samenwerken heeft ziggo verder geen zeggenschap over deze site.

Producttest

Via onze site worden regelmatig mensen uitgenodigd om deel te nemen aan producttesten van ziggo. Dit kan zijn het testen van nieuwe firmware, hardware of diensten. Indien je mee mag testen krijg je toegang tot een afgeschermd deel op het forum waar ervaringen kunnen worden gedeeld.
Hou het Webcare gedeelte goed in de gaten indien je een keer mee wilt testen. Hier worden nieuwe testen namelijk aangekondigd.

Hoe spreek je "Chelloo" uit?

De een zegt "Tjhellooooo", de ander zegt graag 'Tjhelloe". Wat de juiste uitspraak is weet niemand dus kies wat je zelf prettig vindt.

Officiele Chelloo domeinnamen in gebruik

We hebben de volgende domeinnamen in gebruikt:
chelloo.com (hoofd domein)
chelloo.nl (redirect domein)
chelloo.nu (redirect domein)
Indien je te maken krijgt met iets dat daar van afwijkt, wees dan op je hoede.

Adverteren en stats 

Informatie over adverteren op deze sites en statistieken kun je hier vinden.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd gebruik maken van de "contact" pagina.
René [Mr. Jinx]

Gebruikers Online

73 gasten, 19 leden (2 verborgen)
Google+TwitterFacebook